+381 065 528 7 338 info@webstudiolink.com

šta radimo?

Usluge koje pružamo

Mi smo tim kreativnih veb-developera i eksperata za digitalni marketing.
Udružili smo sve naše veštine da bismo vam ponudili najbolja rešenja za vaše online poslovanje.

Da li želite uspešno online poslovanje?

Bez obzira koliko uspešno poslujete na tradiconalan način, danas je neophodno da budete prisutni i u digitalnom svetu. Sve uspešne kompanije, ili one koje žele to da postanu, svesne su potrebe da deo svog poslovanja treba da usmere prema Internetu i tom tržištu predstave i ponude svoje proizvode i usluge.

Takva vrsta poslovanje je realnost u svakoj delatnosti, pa ukoliko želite da budete uspešni u svom poslovanju, prosto je neophodno da vaš brend i vaše poslovanje stalno bude prisutno i na Internetu.

 

Digitalni marketing može da bude prilično komplikovan. Dobra vest je da mi imamo prava rešenja za vas.

Izrada marketing strategije

Da biste znali na koji način da se predstavite na digitalnom tržištu, potrebno je da imate dobro osmišljenu strategiju za digitalni marketing. 

Saznajte više

Izrada digitalne marketing strategije pre svega zahteva da vaši zaposleni budu dobro upoznati sa pojmom digitalnom marketinga i načinom na koji je najbolje primeniti ga u svakodnevnom poslovanju.

Možda vaši zaposleni već imaju neka nephodna teorijska znanja iz ove oblasti, ali za pripremu strategije poslovanja u svetu koji je sve više u digitalnoj sferi, neophodno je znati mnogo više od toga. Potebno je praktično znanje i iskustvo u pripremi, praćenju i imeplementaciji strategije digitalnog marketinga.

Treba znati kako, kada i kome ponuditi proizvod ili uslugu, na koji način razvijati brend u svetu digitalnog poslovanja i kako sve to spojiti sa opštom marketinškom strategijom vaše kompanije. Zato smo mi tu da vam pomognemo da prevaziđete sve izazove i kreirate i implementirate najbolju marketing strategiju za potrebe vašeg poslovanja.

Upravljanje društvenim mrežama

Prisustvo na društvenim mrežama za svaku kompaniju je danas prosto neophodno, jer su one izuzetno važne za razvoj i širenje svakog biznisa.

Saznajte više

Društvene mreže su postale realnost i u poslovnom svetu. Najveći svetski brendovi imaju svoje naloge na društvenim mrežama i redovno ih koriste kao kanal komunikacije sa svojim pratiocima.

Ovaj fenomen XXI veka je toliko rasprostranjen među svim korisnicima Interneta, da samo Facebook ima oko 2 milijarde naloga, od čega je oko 1.5 milijardi aktivnih. Tu treba pridodati i korisnike Instragrama, LinkedIn-a, Twitter-a, Pinterest-a, Youtube-a, i mnogih drugih mreža. Sa ovolikom brojem korisnika koji su svakog dana u proseku online i po nekoliko sati, jasno je da je potencijal za plasiranje svoh proizvoda i usluga putem pomenutih mreža prosto mogućnost koju nijedan biznos ne bi trebalo da propusti.

Bez obzira da li ste malo ili veliko preduzeće, neophodno je da imate nalog preduzeća na bar nekoj od pomenutih mreža. 

Međutim, imati nalog samo po sebi nije dovoljno, jer neko mora da kreira sadržaj koji ćete postovati na toj mreži, a potrebno je i da tu mrežu uključite u svoju opštu strategiju digitalnog marketinga, i na kraju da i putem te mreže komunicirate sa vašim pratiocima. Sve je to vrlo naporan i po pitanju resursa zahtevan posao. Mi smo tu da umesto vas kreiramo i preuzmemo brigu o vašim nalozima na društvenim mrežama. 

Analiza klijenata

Od izuzetne važnosti je da poznajete šta je potrebno vašem klijentu i koji proizvod i uslugu želi da mu ponudite na digitalnom tržištu.

Saznajte više

Izreka kaže da ako ne znate kuda idete, nećete nigde ni stići. Tako je i u digitalnom svetu. Čak i ako imate dobru digitalnu marketing strategiju, ali pritom ne možete da merite njen uticaj na vaše poslovanje, onda kao da tumarate u mraku digitalnog sveta. 

Iz tog razloga je neophodno da na neki način možete da merite ono što radite kroz primenu svoje marketing strategije. Ako ste upravo lansirali neku marketing kampanju, a pre toga niste imali puno informacija o tome šta, na koji način i kome plasirati, onda će vaša kampanja vrlo verovatno imati mali efekat, a vi ćete samo bespotrebno izgubiti novac.  

Google analytics je jedan od onih alata koji vam omogućavaju da, ukoliko su pravilno parametrizovani, imate sve neophodne informacije o ponašanju i navikama vaših kupaca, o tome šta, kada i kako kupuju, koje stranice posećuju najviše na vašem veb-sajtu, na koji način dolaze na vaš veb-sajt (desktop, mobilni, tablet), preko koje online kampanje i još mnogo toga. Sve to je neprocenjivo znanje za svaku iole ozbiljnu kompaniju koja želi da pravilno primeni svoju marketing strategiju i optimizuje svoj ROI na marketing.

Mi smo tu da vam pomognemo da pravilno parametrizujete Google Analytics i vaš veb-sajt kakao biste imali sve neophodne informacije i maksimizovali uspeh vaših online kampanja.

Optimizacija za pretragu (SEO)

Uspeh je kada ste među najboljima. Pametnim podešavanjem vašeg veb-sajta postižemo da vaš sajt uvek bude među prvima u pretragama na Google-u, Bing-u, Yahoo-u i Yandex-u.

Saznajte više

SEO (Search Engine Optimization) je postala ona čarobna reč koja se često pominje, ali malo ko zaista zna šta je konkretno u pitanju i na koji način to može da pomogne vašem biznisu.

U pitanju je podešavanje vašeg veb-sajta da se on pravilno prikazuje i indeksira prilikom pretraga po ključnim rečima u Google-u, Bing-u, Yahoo-u, Yandex-u i drugim platformama za pretragu. 

Sve pomenute platforme za pretragu imaju pametne algoritme uz pomoć kojih procenjuju da li je sadržaj vašeg sajta relevantan onome ko vrši pretragu na platformi i u skladu sa tim prikazuju ili ne prikazuku vaš veb-sajt u rezultatima pretrage.

S obzirom da danas gotovo svi vaši potencijalni klijenti dolaze do informacija upravo ovom pretragom, onda je odmah jasno zbog čega je neophodno da se vaš veb-sajt pojavi u rezultatima pretrage i to što bliže vrhu na prvoj strani u rezultatima. Veoma mali procenat korisnika uopšte otvori drugu stranu, pa ako niste na prvoj strani, mala je verovatnoća da će vas neko uopšte i pronaći.

Pametnim podešavanjem vašeg veb-sajta i stalnim unapređivanjem njegovog sadržaja, možete postići da budete pozicionirani što bliže vrhu u rezultatima pretrage.

Mi smo tu da primenimo sva napredna podešavanja i tehnike kojima će vaš veb-sajt biti uvek u vrhu rezultata pretrage i tako uvek vidljiv vašim klijentima.

Copywriting

Kada želite da vašim klijentima prenesete pravu marketinšku poruku, važno je da ona bude napisana na zanimljiv i profesionalan način.

Saznajte više

Pisanje marketinških i promotivnih tekstova zna da bude naporan i zahtevan kreativni posao. Potrebno je da osim dobrog poznavanja teme na koju pišete imate i neophodna marketinška znanja i veštine da sadržaj teksta bude zanimljiv vašim čitaocima i da im privuče i održi pažnju. Pre svega potrebno je da on pozove čitaoca na akciju i navede ga da se više zainteresuje za vaš proizvod ili uslugu. Krajnji cilj je kupovina koju će čitalac kao vaš novi klijent obaviti zbog toga što su proizvod ili usluga predstavljeni na takav način da su ga prosto naveli na to.

Naravno, niko ne poseduje čarobni štapić kojim će kupca naterati da bilo šta kupi, ali pravilno napisan tekst sa dobrim sadržajem može u mnogome da doprinese da čitaoci donesu odluku o kupovini vašeg proizvoda ili suluge. Mi smo tu da vam pomognemo da vaša poruka do čitaoca stigne upakovana na najbolji mogući način.

Google Ads i Facebook Ads

Najefikasnije marketing kampanje danas se realizuju upravo u digitalnom svetu, putem Google i Facebook advertajzing platformi.

Saznajte više

Marketing je danas u dobroj meri premešten u digitalnu sferu, jer se pokazalo da je ulaganje u digitalni marketing mnogo isplativije od tradicionalnog marketinga. Kada pominjemo isplativost ne mislimo samo na konačni uticaj na vaš ROI, već i na mogućnost mnogo preziznijeg targetiranja kupaca, praćenja njihovih kupovnih navika i mnogo preciznijeg i vremenski prilagođenijeg plasiranja informacije o vašem proizvodu ili usluzi.

Sve ovo udruženo sa moćnim platformama kao što su Google Ads ili Facebook Ads, nudi gotovo neograničene mogućnosti poboljšanja vašeg ukupnog marketinškog nastupa na tržištu, odnosno ispunjavanje vašeg opšteg marketing plana. 

Kada tome pridodamo i Google Analytics softversku platformu i mogućnost veoma preciznog uvida u ponašanje i navike vaših kupaca, onda je jasno da korišćenje digitalnog prostora za promociju vaših proizvoda i usluga ima daleko veće potencijale nego u tradicionalnom okruženju.

Mi smo tu da pomognemo da pravilno osmislite i parametrizujete vaše digitalne marketinške kampanje, plasirate ih putem Google Ads ili Facebook Ads platformi i pratitet njihov učinak uz pomoć Google Analytics platforme.

Sertifikovani smo od strane Google-a za rad sa Google Analytics, Google Ads i Google Display, pa možete biti sigurni da radeći sa nama radite sa profesionalcima koji znaju svoj posao.

Izrada veb-sajtova i e-commerce prodavnica

 Vaše poslovanje u digitalnom svetu treba da bude predstavljeno na najbolji mogući način – na profesionalnom veb-sajtu vaše kompanije.

Saznajte više

Ako u današnje vreme imate iole ozbiljniji biznis, prosto je neophodno da vaše preduzeće ima i svoj veb-sajt. Poslovati danas bez veb-sajta je kao da poslujete bez prodavnice. Možda će vaš posao donekle biti i uspešan, ali ćete u očima klijenta izgledati pomalo neozbiljno i kad-tad ćete doći u situaciju da ćete zažaliti što vaše preduzeće veb-sajt.

Mi smo tu da za potrebe vašeg poslovanja kreiramo profesionalni veb sajt modernog izgleda i funkcionalnosti, na koji ćete biti ponosni.

Pored toga, danas gotovo svaki proizvod ili uslugu možete prodati i online, preko specijalizovanih web-prodavnica (e-commerce prodavnica). Ovo je veoma korisno ukoliko planirate da smanjite troškove maloprodaje, a da pritom ne smanjujete i prodaju. Takođe, ukoliko prodajete robu ili usluge koje mogu biti lako isporučene u bilo koji kraj sveta (npr. softver, ili neki specifičan proizvod), web-prodavnica je idealno rešenje za vas.

Vi klijentu prodajete robu online, a on vam je plaća svojom platnom karticom (npr. Visa ili Mastercard).

Za svaki prodati proizvod ili uslugu, novac je na vašem računu već prvog sledećeg radnog dana, ili u momentu isporuke robe ili usluge, što određujete vi sami.

Za izradu web-prodavnice nije neophodno da ulažete mnogo novca ili radite kompletan redizajn vašeg postojećeg veb-sajta. Dovoljno je da na postojećem sajtu aktivirate ovu opciju i podestite sve neophodne parametre kako bi prodavnica mogla da radi.

Ipak, za pravilnu instalaciju i podešavanje web-prodavnice potrebno je da imate stručno lice koje ima sva neophodna znanja i veštine da ovo uradi kako treba.

Mi smo tu da vam predložimo najbolje rešenje koje će odgovarati vašim potrebama i biti u skladu sa svim standardima kartičarskih organizacija.

 

Email Marketing

Tradicionalni način komunikacije sa klijentima se prilično izmenio i u digitalnom svetu se podrazumeva da imate i dobru email marketing kampanju.

Saznajte više

Email kao kanal komunikacije je odavno prestao da bude samo prosto sredstvo za razmenu poruka i sadržaja. Danas je email moćno oružje u online marketingu i može vam omogućiti da stalno budete u kontaktu sa vašim klijentima i redovno ih informišete o novim proizvodima i uslugama koje nudite.

Pravilno podešeni i optimizovani email servisi kao što je Mailchimp mogu biti od velike pomoći prilikom osmišljavanja i realizacije vaših online marketing kampanja.

Pored toga, liste sa email adresama vaših klijenata mogu biti pametno upotrebljene kada je potrebno predsatviti proizvod ili uslugu, ili prikupljene uz pomoć alata za registraciju korisnika na email formi na vašem veb-sajtu.

Mi smo tu da pomognemo da vaše email marekting kampanje imaju što bolji učinak i rezultiraju boljim učinkom na vaše poslovanje.

HAJDE DA ZAPOČNEMO

Da li ste spremni da započnete sa promenama na vreme? Hajde da zajedno poradimo na tome!